© vzw de Scriptomanen, 2007-2014 

 

 

 

De Moord

op

Albert I

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De Moord op Albert I... feiten of fictie?

 

De feiten rond het dodelijke ongeval van koning Albert I, in Marche-les-Dames, worden al sinds 1934 betwist. Heeft de koning zelfmoord gepleegd? Werd hij het slachtoffer van een passioneel drama? Van een politiek complot? Van een onevenwichtige? En werd er een ongeval geënsceneerd om de ware feiten te verhullen? Een moordspel op de "crime scene" zelf, als (GPS-)stadsspel in Namen en Marche-les-Dames.

 

Auteur Patrick Bernauw die over het onderwerp o.a. de historische thriller "Het Illuminati Complot" publiceerde, doet samen met een aantal detectives of detective-teams een poging om tot een reconstructie te komen van de gebeurtenissen van 17 februari 1934. En we doen dat natuurlijk op de "crime scene" zelf: Marche-les-Dames – eventueel gecombineerd met een etentje in Marche-les-Dames zelf of in Namen, en dus ook als "moorddiner". 


Met het Proces-Verbaal van het Parket van Namen als uitgangspunt, en op diverse plekken die een rol spelen in deze vreemde geschiedenis, krijgen de detectives of detective teams telkens de keuze tussen drie mogelijke vragen… en dus ook drie mogelijke antwoorden. De beste vragen (en dus ook de beste antwoorden) leveren de meeste punten op. Wie iedere keer de juiste keuze maakt, ontdekt vanzelf of Albert I vermoord werd, en in dat geval: door wie en waarom!

 

 

 

 

 

STANDAARD PRIJZEN (excl. 6% BTW, catering en voor het moorddiner: vervoer)

1 SPELLEIDER: 

max. 10 personen:

500 €

max. 20 personen:

600 € 

max. 30 personen:

700 €

max. 40 personen:

800 €

max. 50 personen:

1000 €

 

Meer info

& vrijblijvende offerte:

info@moordspel.org