© vzw de Scriptomanen, 2007-2014 

Een moorddiner

in Aalst of Gent,

in het Monnikenhof van Vlierbeek (Geetbets)

of in het restaurant van uw keuze.

Vrijblijvende offerte:

info@moordspel.org 

 

"De Afrekening" of:

Een Moordenaar

in het Monnikenhof

 

Verhaal: Een tijdje geleden werd het levenloze lichaam gevonden van Remi Verplanck, in een suite van Hotel Astoria, Brussel. Nekschot aan tafel, bij een glas champagne. Hij was de eigenaar van verscheidene hotels, evenzovele dekmantels om zwart geld wit te wassen, afkomstig uit de handel in organen... Een jonge magistrate moet de moord onderzoeken en bedenkt een vreemde onderzoeksmethode: ze zet een evenement op om de verdachten te lokken en te ondervragen zonder dat ze het door hebben. En ze speelt Monique, de kuisvrouw van het restaurant waar het diner plaatsvindt.

 

Concept: Een testament, onderlinge jaloezie, een moordenaar die gevonden moet worden… Ingrediënten die borg staan voor een avond vol spanning, humor en spelplezier. Het begint al tijdens de receptie, en de moordenaar bevindt zich onder de gasten… Met dank aan de minister van Justitie, de Nationale Loterij en de Lotto valt er nog wat te winnen ook!

 

Praktisch:

·         Interactief theater: de acteurs en actrices komen bij u aan tafel zitten.

·         Het moordspel speelt zich af in een restaurant, door u gekozen, door ons (in Aalst of Gent) of in Het Monnikenhof van Vlierbeek (Geetbets). Het catering concept dient een receptie te omvatten met aperitief (met of zonder hapjes), voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

·         Maximum 50 gasten, verdeeld over 5 tafels, waar telkens één plaats gereserveerd wordt voor een acteur/trice. Is de groep te klein, mogen er minder tafels gebruikt worden, maar moeten er voldoende plaatsen zijn voor de acteurs. Is de groep groter, dan zijn er meer acteurs/tafels nodig en verhoogt ook de prijs.

·         De acteurs/trices eten en drinken mee op de receptie en aan tafel. Er wordt op voorhand doorgegeven of er vegetariërs bij zijn.

·         Er dient een kleedruimte ter beschikking te zijn voor de acteurs/trices.

 

 

 

"Wie vermoordde don Cornetto Boonaparte?" - of:

"Moord in het Monnikenhof"

 

Don Cornetto Boonaparte wordt wel eens de Godfather genoemd van de grootste maffia familie die zich ooit in Vlaanderen heeft gevestigd. Zelf moest hij hier altijd om lachen: ‘Het is niet omdat je roots in Italië hebt en een succesvol zakenman bent, dat je ook een maffiabaas bent,’ zei hij.

 

Maar toen werd don Boonaparte dus vermoord… Net daarvoor heeft hij zijn rechterhand Silly Willy echter nog een opdracht gegeven...  Er waren immers al een paar mislukte aanslagen gepleegd op de don, en hij had 5 mogelijke verdachten opgelijst, en een playlist gemaakt voor een maffia concert met zijn favoriete muziek, waarin ieder nummer verwijst naar een verdachte. Het is nu de laatste wens van don Cornetto Boonaparte dat zijn moordenaar of moordenares publiek ontmaskerd zou worden... door jouw team!

 

Het moordspel is zeer geschikt voor liefhebbers van Cluedo, en kan op diverse manieren georganiseerd worden, als moorddiner of stadsspel bijvoorbeeld, met extra (ludieke) opdrachten waarbij aanwijzingen moeten verdiend worden, met 1 spelleider tot 6 performers, met en zonder live muziek,... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kostprijs spel en organisatie met 5 performers, maximum ca. 50 gasten: 2500 euro + 6% BTW, exclusief catering. Per schijf van 10 extra gasten, komt er 1 extra acteur/actrice bij en verhoogt de prijs met 300 euro + 6% BTW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een moordspel of moorddiner-aan-tafel, een themafeest (“maffia”, al of niet met dress code), een maffia concert met moordspel, interactief toneelspel met muziek,

een moordspel dat tegelijk een stadsspel is, voor u georganiseerd met 1 spelleider of 2 tot 7 performers, en dit met of zonder live muziek, vanaf 750 euro exclusief BTW...

 

   Wij organiseren het moorddiner in een restaurant door u gekozen, door ons (in Aalst of Gent) of in Het Monnikenhof van Vlierbeek (Geetbets).

 

Doe-het-zelf pakket beschikbaar 

(vanaf 53 euro).