© Orage cvba/vzw de Scriptomanen, 2007-2012 


olledigTrailer "De Spoken van Brugge" & meer info: 

        Een eeste expeditie

 

Contact:

info@moordspel.org

 

 

www.teambuildings.eu

www.detectivespel.be

www.stadsspel.be

 

 

Doe-Het-Zelf MoordSpel / Moorddiner

 met ebook / als MP3 / op steekkaarten:

 

"De moord op het model"

 

 


 

Format Full Book Sample First 50%
Online Reading (HTML, good for sampling in web browser) Buy View sample
Kindle (.mobi for Kindle devices and Kindle apps) Buy Download sample
Epub (Apple iPad/iBooks, Nook, Sony Reader, Kobo, and most e-reading apps including Stanza, Aldiko, Adobe Digital Editions, others) Buy Download sample
PDF (good for reading on PC, or for home printing) Buy No sample available
RTF (readable on most word processors) Buy No sample available
LRF (Use only for older model Sony Readers that don't support .epub) Buy Download sample
Palm Doc (PDB) (for Palm reading devices) Buy Download sample
Plain Text (download) (flexible, but lacks much formatting) Buy No sample available
Plain Text (view) (viewable as web page) Buy No sample available

 

 

 

 

 

 

Het Fortuin van de Bourbons

Moordspel om zelf te organiseren, thuis, als moorddiner, of op locatie in Orval en Montmédy. Het enige dat je nodig hebt, is dit fotoboek per speler of per team van spelers. De spelleider dient de oplossingen achteraan het boek dan wel te "verzegelen" (pagina's aan elkaar plakken of nieten).

Maak je keuze & bestel hier:

Instant PDF versie € 19,95 - Paperback € 14,50 - Hardcover € 24,95

Op een ochtend wordt een lijk gevonden in de ruïnes van de abdij van Orval. Het hoofd van Paul Schoeman ligt in een plas water en zijn nek wordt ontsierd door een helrode striem... Schoeman was de producent van een serie documentaires rond "Mysterieus België". En hij deed in Orval onderzoek naar de profetieën van Nostradamus die in feite een code bevatten om "het fortuin van de Bourbons" te vinden. Deze "oorlogskas" van Louis XVI en Marie Antoinette verdween spoorloos in de abdij gedurende de Franse Revolutie...

 

 


 

 

 

 

 

Cover for 'Wie heeft don Cornetto vermoord?'

  

Don Cornetto wordt wel eens de Godfather genoemd van de grootste maffia familie die zich ooit in Vlaanderen vestigde. Maar toen werd hij dus vermoord. Er zijn 5 verdachten, en don Cornetto is er zowaar in geslaagd de aanwijzingen naar zijn uiteindelijke moordena(a)r(es) te verstoppen in de playlist voor een maffiaconcert. Script voor een moordspel/moorddiner om zelf te organiseren en te spelen.

Bestel het hier! 

 

 

 

 

 

 

 

myProductImage

MET 1 BOEKJE

PER SPELER/TEAM

Sensatiejournalist Jean-Paul Van Damme wordt beschuldigd van moord op het voormalig topmodel Catherine Verdonck, in hun geheim liefdesnestje. Hij heeft een dossier samengesteld met zijn verklaring en die van zijn mede-verdachten. Zo wil hij niet alleen zijn onschuld bewijzen, maar ook de schuldige ontmaskeren. Een moordspel, om geheel zelf te spelen en te organiseren, bijvoorbeeld als moorddiner.

Organiseer dit moordspel met verschillende spelers, en zorg ervoor dat elke speler of ieder team beschikt over dit boekje (€14,95), want elke speler of ieder team vertegenwoordigt een verdachte. Verzegel de pagina's met de oplossing... en klaar is kees!

 Bestel de boekjes hier! 

 


 

Cover for 'De Moord op Albert I'

 De feiten rond het dodelijke ongeval van koning Albert I, in Marche-les-Dames, worden al sinds 1934 betwist. Heeft de koning zelfmoord gepleegd? Werd hij het slachtoffer van een passioneel drama? Van een politiek complot? Van een onevenwichtige? En werd er een ongeval geënsceneerd om de ware feiten te verhullen? Een moordspel op de "crime scene" zelf of in een locatie naar keuze, als moorddiner.

 Auteur Patrick Bernauw die over het onderwerp o.a. de historische thriller "Het Illuminati Complot" publiceerde, doet samen met een aantal detectives of detective-teams een poging om tot een reconstructie te komen van de gebeurtenissen van 17 februari 1934. En we doen dat bij voorkeur op de "crime scene" zelf: Marche-les-Dames – al kan het ook in het kader van, bijvoorbeeld, een moorddiner in je favoriete restaurant.
Met het Proces-Verbaal van het Parket van Namen als uitgangspunt, en op diverse plekken die een rol spelen in deze vreemde geschiedenis, krijgen de detectives of detective teams telkens de keuze tussen drie mogelijke vragen… en dus ook drie mogelijke antwoorden. De beste vragen (en dus ook de beste antwoorden) leveren de meeste punten op. Wie iedere keer de juiste keuze maakt, ontdekt vanzelf of Albert I vermoord werd, en in dat geval: door wie en waarom!

Bestel het hier!